неділя, 17 травня 2020 р.

Дистанційне навчання, географія 7 клас, тема: "Екологічні проблеми материків та океанів. Забруднення навколишнього середовища"


Україна єдина в Європі не має обов'язкового екологічного моніторингу

1. прочитайте параграфи 60-62

2. Перегляньте відео 





Виконайте в зошиті ↓↓↓↓↓↓

3.  

Основні види забруднення навколишнього середовища

Фізичне забруднення пов'язане зі змінами фізичних, температурно-енергетичних, хвильових і радіаційних параметрів зовнішнього середовища.

Хімічне забруднення – надходження в навколишнє середовище забруднювачів у вигляді хімічних речовин.

Біологічне забруднення – випадкове або пов'язане з діяльністю людини проникнення в екосистеми непритаманних їм рослин, тварин і мікроорганізмів (бактеріологічне); часто справляє негативний вплив при масовому розмноженні нових видів.

Радіаційне забруднення – забруднення, пов’язане з впливом іонізуючого (радіоактивного) випромінювання на живі організми. 

Забруднювач – будь-який фізичний чинник, хімічна речовина або біологічний вид (головним чином мікроорганізми), який потрапляє в навколишнє середовище або виникає в ньому в кількості, більшій за звичайну, і викликає забруднення середовища.

Основні джерела забруднення довкілля – енергетика, промисловість, транспорт, сільське господарство, військова діяльність, наукова діяльність.

Забруднення атмосферного повітря – це будь-яка зміна складу і властивостей повітря, що негативно впливає на здоров'я людей і тварин, стан рослинного покриву та екосистеми.

Наклейка Думающий смайлик PNG - AVATAN PLUS1.Виберіть з підручника або опрацюйте додаткову літературу та запропонуйте шляхи вирішення екологічних проблем.
2. Назвіть які міжнародні організації працюють над вирішенням екологічних проблем?(ст. 283-284 )

Виконайте в зошиті ↑↑↑↑↑↑↑↑


4. Готуємось до контрольної роботи, проходячи тест

Код доступу 396042

https://naurok.com.ua/test/join


дз. повторити параграфи 6-12 та 60-62, підготуватись до кр.

Немає коментарів:

Дописати коментар