вівторок, 12 травня 2020 р.

Дистанційне навчання, географія 6 клас, «Кількість населення Землі. Розселення населення на Землі"


До 2050 року населення землі збільшиться ще на 2 мільярди людей - ООН

1. Опрацюйте параграф з підручника 53(частину 1 до Людські раси)

2. По
дивіться відео





Завдання виконати в зошиті письмово  ↓↓↓↓↓↓↓↓↓
3.        Населення – сукупність людей, які живуть на Землі або в межах певної території (регіону, країни);


Розміщення населення -  процес розподілу населення на певній території. Цей процес характеризують відмінності в густоті населення, сукупність населення пунктів (міст, селищ, сіл), співвідношення кількості міських і сільських жителів.     Нині на Землі проживає більш як 7 млрд. осіб. Майже на 90 млн осіб щороку зростає населення.  Розміщення населення – це результат просторового розподілу населення на території Земної кулі в певний історичний період. Населення світу розміщене дуже нерівномірно, адже людство здавна концентрується в районах зі сприятливими для ведення господарства умовами. Тому майже 70 % населення світу займає усього 7 % площі суходолу. А 15 % площі суходолу не мають постійного населення – Антарктида, Ґренландія, острови Північного Льодовитого океану.  Найбільша в світі країна за кількістю населення – Китай (близько 1,3 млрд осіб).  На другому місті – Індія (понад 1,2 млрд осіб)  На третьому – США (317 млн осіб) 
 
Густота населення – кількість осіб, які заселяють певну територію (одиниця вимірювання – осіб/ км2) Щоб обчислити густоту населення, потрібно кількість населення поділити на площу території.

  В Азії в районах розвиненого землеробства густота населення подекуди сягає 2000 осіб на 1 км², а в Європі й Північній Америці в розвинених промислових районах – 1500 осіб на 1 км².
   Середня густота населення Землі — 52 осіб/км².
   Найменша густота населення в Австралії – 2 особи на 1 км².
   Середня густота населення України — 73 осіб/км².
Україна посідає 31-ше місце у світі та 6-те в Європі за чисельністю населення. У нашій країні проживає близько 42 млн осіб (станом на січень 2020р)

 Завдання виконати в зошиті письмово ↑↑↑↑↑↑↑↑

4.  Закріпіть знання та пройдіть тест

Код доступу 330526
https://naurok.com.ua/test/join






Немає коментарів:

Дописати коментар